What's new

Goldline ACW’s?

kbergeth

New member
Joined
Apr 25, 2022
Messages
13
Reaction score
3
Points
3
Hi there, we need two goldline ACWs to convert our IBA’s to Cryptopay. Help please 🙏
 

Randy

Well-known member
Joined
Sep 5, 2007
Messages
5,662
Reaction score
1,971
Points
113
Hi there, we need two goldline ACWs to convert our IBA’s to Cryptopay. Help please 🙏
Why do you need a Goldline ACW to go to Cryptopay? What kind of ACW do you have now?
 

Greg Pack

Wash Weenie
Joined
Sep 3, 2007
Messages
4,138
Reaction score
1,786
Points
113
Location
Hoover, Alabama
The ACW 4/5 is a little more of a pain to do, because you have to do a tiny bit of board work. You have to snip a resistor and solder a jumper. If that intimidates you can could take it somewhere like a small TV repair shop and they could likely do it while you wait in five minutes.
 

OurTown

Well-known member
Joined
Nov 8, 2017
Messages
3,302
Reaction score
1,187
Points
113
Location
Ohio
If that intimidates you can could take it somewhere like a small TV repair shop and they could likely do it while you wait in five minutes.

Is that still a thing? There was one near us that closed many years ago.
 

kbergeth

New member
Joined
Apr 25, 2022
Messages
13
Reaction score
3
Points
3
The ACW 4/5 is a little more of a pain to do, because you have to do a tiny bit of board work. You have to snip a resistor and solder a jumper. If that intimidates you can could take it somewhere like a small TV repair shop and they could likely do it while you wait in five minutes.
Cool, is there a wiring diagram we can reference?
 

Randy

Well-known member
Joined
Sep 5, 2007
Messages
5,662
Reaction score
1,971
Points
113
Over the years I’ve a lot of the board modifications on the ACW-4/5 controller board to install the Cryptopay display. I do it a little differently than what the instructions call for. After I cut the 5 volt regulator off the board I turn the board over and install the jumper on the backside of the controller, I find it’s easier to put the jumper on the backside than on the component side of the board.
 

Attachments

MEP001

Well-known member
Joined
Aug 30, 2007
Messages
16,667
Reaction score
3,937
Points
113
Location
Texas
TVs are still very repairable, but no one wants to because you might have paid $2,000 for your TV ten years ago but you can get a bigger better new one for $700.

CRT TVs are still in small demand, but it's a tiny market and there are stockpiles of new-in-box TVs and monitors in warehouses that never got sold.
 

Keno

Well-known member
Joined
May 30, 2022
Messages
539
Reaction score
272
Points
63
I just installed Nayax on one of our ACW 5 - best upgrade over the old Hamilton system that was on it. Easy kit to install.
 

GoBuckeyes

Self-Serve and Automatics
Joined
Aug 30, 2007
Messages
1,057
Reaction score
324
Points
83
Location
Cleveland
I just installed Nayax on one of our ACW 5 - best upgrade over the old Hamilton system that was on it. Easy kit to install.
Do you have a link to the kit? How does the operation work...is there a specific sequence customers must follow or can they tap, then choose wash or choose wash then tap? Do they have to choose the wash on the Nayax unit or can they use the acw buttons? How does the transaction show up on their credit card statement...your wash name? Sorry for the barage of questions but I wanted to use Nayax on my Wash Selects a couple of years ago and these were all issues I ran into.
 

MEP001

Well-known member
Joined
Aug 30, 2007
Messages
16,667
Reaction score
3,937
Points
113
Location
Texas
With Cryptopay the customer has to select the wash, then swipe their card. I believe that's to avoid them purchasing wash credit then refunding the money.

Cryptopay shows up with a default name unless you have them change it to your wash name. I believe this is the main reason for the majority of the chargebacks.
 

GoBuckeyes

Self-Serve and Automatics
Joined
Aug 30, 2007
Messages
1,057
Reaction score
324
Points
83
Location
Cleveland
With Cryptopay the customer has to select the wash, then swipe their card. I believe that's to avoid them purchasing wash credit then refunding the money.

Cryptopay shows up with a default name unless you have them change it to your wash name. I believe this is the main reason for the majority of the chargebacks.
Mep, are you talking about Cryptopay or Nayax? I have Cryptopay on some ACW 4/5’s, a Goldline and two WSII’s. I’m was inquiring about his Nayax setup.
 

MEP001

Well-known member
Joined
Aug 30, 2007
Messages
16,667
Reaction score
3,937
Points
113
Location
Texas
I was talking about Cryptopay. I have no experience with Nayax. Sorry, I wasn't sure if you were asking about Nayax or both.
 

Keno

Well-known member
Joined
May 30, 2022
Messages
539
Reaction score
272
Points
63
Do you have a link to the kit?
No link, have to call to order, car wash services out of TN, will send you the contact info directly
How does the operation work...is there a specific sequence customers must follow or can they tap, then choose wash or choose wash then tap?
Either way works, they will get pre-auth for the top wash if they use nayax first, then final charge will get adjusted according to wash selected.
Do they have to choose the wash on the Nayax unit or can they use the acw buttons?
ACW buttons, no double selection needed.
How does the transaction show up on their credit card statement...your wash name?
This can be adjusted to your needs by Nayax support.
Sorry for the barage of questions but I wanted to use Nayax on my Wash Selects a couple of years ago and these were all issues I ran into.
No worries, I'm a nayax fan so far with our SS and IBAs, but limited time using nayax. Our top wash in the IBA are about 75-85% CC, so we needed an upgrade from the old hamilton insert and pull out quickly reader that apparently everyone forgot how to use already. Nayax has been a nice, modern improvement
 

OurTown

Well-known member
Joined
Nov 8, 2017
Messages
3,302
Reaction score
1,187
Points
113
Location
Ohio
With Cryptopay the customer has to select the wash, then swipe their card. I believe that's to avoid them purchasing wash credit then refunding the money.

Cryptopay shows up with a default name unless you have them change it to your wash name. I believe this is the main reason for the majority of the chargebacks.
Unless they changed this policy it should show up with your wash name but you can change it. We added "Pre-Auth" as a prefix to our wash name.
 

toddmullens

Member
Joined
Mar 9, 2008
Messages
237
Reaction score
13
Points
18
Location
Little Rock Arkansas
No link, have to call to order, car wash services out of TN, will send you the contact info directly

Either way works, they will get pre-auth for the top wash if they use nayax first, then final charge will get adjusted according to wash selected.
ACW buttons, no double selection needed. This can be adjusted to your needs by Nayax support. No worries, I'm a nayax fan so far with our SS and IBAs, but limited time using nayax. Our top wash in the IBA are about 75-85% CC, so we needed an upgrade from the old hamilton insert and pull out quickly reader that apparently everyone forgot how to use already. Nayax has been a nice, modern improvement
Do you keep the same merchant accounts and this is just a hardware replacement or does this require all new accounts? Just curious if I could keep all the e-xact settings and just replace the hardware.
 
Top