What's new

Unitec and Gas Station Integration

Etowah

DiamondWash

Well-known member
Joined
Aug 31, 2007
Messages
2,157
Reaction score
278
Points
83
Location
Grimes, Iowa
I just recently installed 2 new Unitec Portal Ti+ pay-stations for my automatics and now the dilemma is trying to figure out how to integrate with the gas station next door, I purchased a device called a Moxabox from Unitec to hookup to the register to sell wash codes at the registers and pumps BUT apparently I need a lot more equipment to make this happen I'm told now, has anybody here done this between their wash and a gas station, previously I had Ryko site servers at each location to be able to sell codes but now with Unitec I have to install new equipment I just don't know what equipment is needed.

Unitec Station.png
 

mac

Well-known member
Joined
Sep 3, 2007
Messages
3,162
Reaction score
527
Points
113
I’ve done that. United has an encrypted code system. Call them for details. It codes a ticket and it workers well did not have to buy anything.
 

DiamondWash

Well-known member
Joined
Aug 31, 2007
Messages
2,157
Reaction score
278
Points
83
Location
Grimes, Iowa
I’ve done that. United has an encrypted code system. Call them for details. It codes a ticket and it workers well did not have to buy anything.
Are you referring to the POS4000 unit? I was told I didn't need that just a Moxabox and possibly another preprogrammed Unitec router at the gas station so the Unitec router at my wash could communicate with and that's it but now they are telling me otherwise.
 

mac

Well-known member
Joined
Sep 3, 2007
Messages
3,162
Reaction score
527
Points
113
I had a Unitec WS2 and the gas station was around 800’ away. It worked fine and I didn’t have to buy anything.
 

Overachiever

Member
Joined
Feb 26, 2014
Messages
267
Reaction score
18
Points
18
Location
IL
Did you figure anything out here? I've been wanting to do this as well... I own a POS4000 and have a WSII. I actually scheduled a call with Unitec to talk about this a couple months ago but the guy I got wasn't very helpful in explaining what needs to be done. Just kept telling me he can put a work order in for it and didn't seem to know anything else. The gas station is 430 feet away for me.
 

DiamondWash

Well-known member
Joined
Aug 31, 2007
Messages
2,157
Reaction score
278
Points
83
Location
Grimes, Iowa
Well I'm going to be running a new Outdoor rated Shielded Cat6 cable from my wash to the gas station with a switch then to the Moxabox, from what the level 3 rep said at Unitec you have to have either WiFi or a dedicated hard line between the wash and the point of sale (gas station) they never heard of using the internet to integrate 2 or more sites. I'm just going to get my site working again and investigate this further.
 
Top